9/04/2010

HAIR HISTORY

Tässä hiusteni menneisyys 26 kuvana. Tällä hetkellä hiukseni ovat jo haalistuneet edellisen värjäyskerran jälkeen, ja pian menen värjäyttämään sillä mahdollisimman omalla värillä. Tässä kuvakansioita kaivellessa iski kamala kaipuu pitkiin hiuksiin..

Varoitan vielä, että tämä tosiaan alkaa ihan esihistoriallisilta ajoilta!


Photobucket
Noora, n. 5-v., ja otsatukkatyyli johon tulen palaamaan vielä monien vuosien päästä..


Photobucket
Ehkä 11-vuotias kultakutri. Mun isä ei koskaan ole päässyt yli siitä, että nämä hiukset ovat iäksi kadonneet.. :-D

Photobucket
Lukion alku ja lettikiharat oli se juttu

Photobucket
Ensimmäinen hiustenvärjäys tapahtui lukion alkupuolella. Kaverin luona ja salaa! Värjättiin punaisella Liven hiusvärillä, väri ei tarttui vain epämääräisiksi läiskiksi, enkä ole sen jälkeen enää palannut Liven pariin. Lopulta äitikin hyväksyi värjäyshommat, ja värjäsin pitkään henna-värillä sekä sekalaisilla punaisilla ja oransseilla sävyillä 3 vuoden ajan.

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Vanhojenpäiväkiharat..

Photobucket
..ja ylioppilaskiharat! Kuten kuvista näkyy, rakastin kiharoita punatukka-aikoinani.

Photobucket
Jatkuva kihartaminen & värjääminen lopulta sai mun hiukset aikamoiseksi hampuksi, ja päätin leikata kuivat pois ja värjätä värillä joka olisi helpompi ylläpitää.

Photobucket
Olisin halunnut värjätä hiukseni mustiksi, mutta äidin suostuttelun myötä tyydyin tummanruskeaan. Päätin värjätä hiukseni tummiksi, koska ajattelin, että käyhän Björkillekin tummat hiukset, ja näytän Björkiltä! 18-vuotiaan logiikkaa parhaimmillaan!

Photobucket
Tässä olin muuttanut jo omilleni kotoa, ja annoin hiusten kasvaa. Jossain vaiheessa tummanruskea muuttui mustaksi.

Photobucket
Tästä alkoi pitkä suhteeni otsiksiin! Leikkautin ensin viiston epätasaisen otsatukan, myöhemmin pidin etuhiukset suoraan leikattuina. Paitsi silloin kun leikkasin etutukkaa itse, se ei onnistunut koskaan..

Photobucket
Mustasta tukasta ja paksusta otsiksesta tulikin mun juttu pitkäksi ajaksi. Tässä outo look, johon kuului vaalennusvärillä tehtyjä raitoja, joihin en oikein koskaan kotiutunut.

Photobucket
Musta tukkakypärä oli suosikki pitkään <3

Photobucket
Jossain vaiheessa aloin kasvattaa hiuksiani, koska tiesin että olin menossa naimisiin reilun vuoden päästä ja halusin tietynlaisen hääkampauksen.

Photobucket

Photobucket
Kerkisin kasvattaa hiuksia melko pitkälle, mutta hääpäivänä hiuksiin laitettiin vielä vähän lisää pituutta <3 Näin pitkä tukka tuntui ihanalta, ja koko päivän ajan iloitsin aivan suunnattomasti prinsessahiuksistani!

Photobucket


Photobucket
Ikävä kyllä olin päättänyt jo ennen häitä, että kunhan häät on ohi, leikkaan heti taas lyhyen tukkakypärän :-D Apua, miksei kukaan estänyt?! Olin niin kyllästynyt hiusten kasvatukseen, että leikkasin takaisin entisen hiusmallini. Jonkun aikaa oltuani taas pottapää, sain päähäni että aloitan haikailemani blondausoperaation! Tässä kuvassa hiuksiini on tehty yksi värinpoisto. Yhteensä värinpoistoja tehtiin kolme, kaikki noin kolmen-neljän kuukauden sisällä.

Photobucket
Tässä tilanne toisen värinpoiston jälkeen, aika keltaiseltahan se näyttää :-D En ollut tyytyväinen, koska haikailin täydellisen platinavalkeuden perään.

Photobucket

Photobucket
Kolmannen värinpoiston, violetinharmaan hiusvärin ja hopeashampoopesujen jälkeen toivottu väri saatiin. Ylläpito oli sitten ihan oma juttunsa, ja mulla meni välittömästi hermot koko ajan kellastuviin hiuksiin ja hopeashampoostressailuihin. Haluan, että hiusväri on se, mikä se on, eikä muutu joka pesukerralla! Aaaaarrrrh.

Photobucket
Samalla blondausoperaation kanssa hiuksiani myös lyhennettiin rajusti, koska ne kärsivät niin pahasti kaikesta kemiallisesta käsittelystä. Olin muutenkin halunnut kokeilla vielä lyhyempiä hiuksia, joten leikkaaminen ei harmittanut muutenkaan.

Photobucket
Tässä kuvassa mulla on hiuksissa jonkinlaisia suoristusraudalla tehtyjä laineita, normaalisti mun tukka ei ole sentään ihan noin karhakan näköinen.

Photobucket
Tässä kuvassa olen viimeisimmän värjäyskerran jälkeen, oudolla ruskealla tukallani :-D


Niin paljon kuin nyt olenkin sitä mieltä, että minun ei olisi koskaan kannattanut leikata hiuksiani lyhyeksi, en suostu pitämään mitään hiusvaihetta tukkamokana. Tiedän, että jos olisin kasvattanut hiuksia häiden jälkeenkin, ja minulla olisi nyt se ihanan pitkä tukka (aaah!), olisin kuitenkin nyt jo totaalisen kyllästynyt siihen ja haaveilisin lyhyestä ja platinavaaleasta tukasta.. No ok, myönnetään, en ole ihan viisas :D


Mikä on teidän top 3?

11 kommenttia:

 1. Wow, thats one big hair-history!
  My top 3 is ofcourse, the goldylocks, the short platinum-blonde bobline and your "latest" haircut also looks great on you!

  by the way, we "met" on omegle;)

  VastaaPoista
 2. top 3: ennen häitä oleva hiustenkasvatus, musta tukkakypärä ja vaalennusoperaation kuva, jossa sulla on lunta(?) kauluksella <3 oot kyllä ihanan näkönen kaikissa tukissa ja tajusin, että en oo nähny sinuu aikoihin enkä oo nähny sun vaaleaa tukkaa ollenkaan, enkä ruskeaa tukkaa. tuu meille? :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, Hiii! Thank you for commenting :) It's great to hear from you! Next time, leave a comment with your name so i'll know that it is you ;)

  Pnda, Enkä minä oo nähnyt sun möhömahaa! Olin just eilen kaupassa hiplailemassa vauvojen vaatteita, ja mietin teidän beibiä. <3

  Mtarvainen, :)

  VastaaPoista
 4. Hmmm! Todella vaikea valinta top 3, oonkin kattonu noita kuvia nyt jo useamman kerran :D Sanon vaikka että:

  1. noi punaruskeat ja pitkät, jotka sulla on tuossa raitapaita-kuvassa

  2. Häähiukset

  3. Tukkakypärä

  HMMMMM en kyllä sittenkään tiedä. Suhtaudun tähän aika vakavasti... :D Oot kyllä niin kaunis, aina ihastelen sitä, ja sun kasvoihin käy monenlaiset tukkalaitteet. Mutta kyllä noi pitkät hiukset miellyttää silmää, ehkä siks kun itekin yritän kasvattaa (epätoivoisesti...) :)

  VastaaPoista
 5. Jes! Tää on täällä.

  Sun ilme on ihan mieletön tossa mis oot 11 -vuotias kultakutri. Niin Nooramainen, ja silti oot ihan muksu.

  "Ikävä kyllä olin päättänyt jo ennen häitä, että kunhan häät on ohi, leikkaan heti taas lyhyen tukkakypärän :-D" Hahahaa!

  Top 3: 1. Pitkät mustat kasvatusoperaatiossa 2. Vaaleat lyhyet, erityisesti makeilla laineilla! 3. Sun viime talvinen vaalea look otsiksella

  - Susse

  PS. Top 3:sta huolimatta oisin tosi pettynyt, jos tukkakypärää ei enää nähtäisi koskaan!

  VastaaPoista
 6. Kyllä täytyy sanoa, että tukkakypärä menee ykköseksi, kakkosena on hää-June ja kolmosena nuo pidemmät hiukset, mitä kasvatit häitä varten. Joskaan mikään tyyli ei näytä huonolta ja nuo kuvat on kyllä ihania. Sä oot vaan niin kuvauksellinen.

  VastaaPoista
 7. Reetta, ehkä me voidaan nyt antaa toisillemme hiustenkasvatuksen kriisitukea tiukoissa tilanteissa.. "Älä leikkaa!" :D Ois hauska sustakin nähdä jonkunlainen tukkahistoria, kun sullakin on tainnut olla aika paljon erilaisia hiustyylejä? :)

  Susse, kiitos mielipiteestäsi :D

  Elina, ite oot kuvauksellinen. Kiitos :) Hää-June on kyllä mun oma ehdoton suosikki.

  VastaaPoista
 8. ''Värjättiin punaisella Liven hiusvärillä, väri ei tarttui vain epämääräisiksi läiskiksi, enkä ole sen jälkeen enää palannut Liven pariin.''

  Enkös minäkin ollu silloin mukana, Minnan huoneessa yläkerrassa?:D Jotenkin muistan kun vaan ihmeteltiin että miten punainen ei voi tarttua luonnostaan vaaleeseen hiukseen.. se oli kerrassaan pimeetä!

  VastaaPoista
 9. Kati, olit tosiaan! Se oli kyllä oudointa ikinä, en voi ymmärtää miksei se väri tarttunu kunnolla :D Kiva kun löysit tänne blogiin <3

  VastaaPoista